Ideális iroda avagy dolgozószoba a tetőtérben

Dolgozószoba, dolgozó sarok, ami nem csupán megfelel a célnak, hanem ösztönöz is? Először is, találjuk meg az ideális te­ret és úgy rendezzük be, hogy hatékonyan és kényelmesen tudjunk benne dolgozni. 

8 TIPP hogy mire figyeljünk tetőtéri dolgozószoba kialakításakor:

  1. A dolgozószoba kialakításánál vegyük figyelembe, hogy a munkához nyugalom kell, ez pedig koncentrációt kíván tőlünk. Fontos, hogy kizárjunk minden zavaró tényezőt. Érdemes egy távolabbi szobát vagy kuckót választani erre a célra, ahová elvonulhatunk.
  2. Figyeljünk arra, hogy az íróasztalnál kényelmesen elférjünk, jól megközelíthető legyen.
  3. Lehetőség szerint törekedjünk arra hogy ablak alá, vagy közelébe kerüljön a dolgozó sarok, hiszen természetes fénynél mindenki jobban tud dolgozni.
  4. Ha ablak alá tervezed a dolgozó kialakítását,a megfelelő árnyékolást se felejtsd el. Amennyiben erre nincs lehetőség, mindenképpen gondoskodjunk  a megfelelő irányított világításról.
  5. Akár a ferde falak alá is tervezhetjük a dolgozó asztal elhelyezését, de érdemes gondosan lemérni az asztal magasságát.
  6. Beépített bútorokkal növelhetjük a teret. Ha semleges színeket választunk,egybefüggő tér hatását érhetjük el.
  7. Érdemes nyitott tárolókat használni,és ehhez mérten úgy kialakítani a munka sarkot, hogy minden könnyen elérhető legyen.
  8. Alkalmazzunk olyan nekünk megfelelő színeket, ami nyugtat vagy éppen munkára sarkall.
Számos lehetőség közül lehet választani, a cél hogy mindig nyugalomban és inspirálva tudjunk dolgozni.